Chevrolet Sonic hatchback en sedan onder het mes

Nieuw gezicht aan Europese neus voorbij

Chevrolet Sonic/Aveo facelift
Chevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo faceliftChevrolet Sonic/Aveo facelift
Chevrolet heeft zowel de Sonic als de Sonic sedan klaargestoomd voor het nieuwe jaar. Het no-nonsense stel kreeg zowel een nieuw front als een andere bilpartij.

Voordat Chevrolet uit Europa verdween, kon je in Nederland de Aveo in diverse smaken bestellen. De auto gaat in de Verenigde Staten al jaren als Sonic door het leven en we maken nu kennis met de gefacelifte versies.

Deze generatie Sonic/Aveo stamt alweer uit 2010 en dit jaar kunnen bezoekers van de New York International Auto Show de vernieuwde varianten aanschouwen. Het tweetal heeft een front gekregen dat meer in lijn is met dat van zijn kleinere en veel jongere broer: de Spark. Aan de achterzijde komen we nieuwe ledlichtunits tegen.

Ook het interieur gaat op de schop. Chevrolet monteert hier een MyLink-systeem dat overweg kan met Apple CarPlay en Android Auto. De instapper beschikt over een 1,8-liter viercilinder die er zo'n 140 pk uit stamt. Ook een 1,4-liter turbomotor staat op de motorenlijst en deze levert 138 pk.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.