Nieuwe BMW X1 wordt binnenkort gepresenteerd

Ook elektrische iX1 komt eraan

BMW X1 teaser

Het kan niet lang meer duren voordat BMW de gloednieuwe X1 presenteert. In een kakelverse teaserplaat krijgen we alvast wat omtrekken van BMW's compactste SUV te zien.

Dit jaar trekt BMW het doek van de geheel nieuwe derde generatie van de X1. De concurrent van de Audi Q3 en Mercedes-Benz GLA houdt het op sommige punten behoorlijk bij het bekende. Zo konden we op spionagefoto's al zien dat het ontwerp eerder een stevige evolutie dan een revolutie is ten opzichte van de huidige X1. Ook troont de nieuwe X1 weer op het UKL2-platform en dat betekent dat het in beginsel weer een voorwielaangedreven auto wordt. Uiteraard komen er ook versies met vierwielaandrijving. Toch zit er een belangrijke verandering in het vat, want er komt een volledig elektrische iX1 genaamde variant.

Op bovenstaande teaserfoto geeft BMW alvast wat van de lijnen van de nieuwe X1 vrij en dat zorgt, zoals verwacht, niet voor grote verrassingen. Interessanter is dat het beeld hoort bij een 'preview-evenement', dat op 2 mei plaatsvindt. De kans is groot dat BMW de nieuwe X1 komende maand onthult, al is dat formeel nog niet bevestigd. Of de elektrische iX1 dan meteen ook zijn debuut maakt, is nog even afwachten. Deze maand trok BMW wel in één klap het doek van zowel de nieuwe 7-serie als de i7, dus wie weet herhalen de Duitsers dat kunstje bij de X1 en iX1.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.