Morgan 4/4 80th Anniversary in Genève

Eeuwige klassieker viert feest

Morgan 4/4 80th Anniversary
Morgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th AnniversaryMorgan 4/4 80th Anniversary
Zojuist zagen we Morgan met de EV3 aan de toekomst snuffelen. Ook het erfgoed wordt niet vergeten en met deze 80th Anniversary Edition wordt de tachtigste verjaardag van Morgan's langstlopende model gevierd.

In 1935 maakte Morgan de overstap van drie naar vier wielen met de 4/4, een auto die vervolgens in 1936 op de markt werd gebracht. Inmiddels zijn we tachtig jaar verder, tijd voor een feestje!

Morgan viert de leeftijd van de Morgan met deze 80th Anniversary Edition, een speciale uitvoering van de 4/4 waar er slechts - hoe kan het ook anders - 80 van gemaakt gaan worden. De in drie kleuren leverbare 4/4 is overgoten met een heerlijke retrosaus. Zo zijn er vier strips bij de motorkap die knipogen naar de leren riemen die vroeger de kap op zijn plek hield. Ook de speciale wielen vallen direct op. Morgan belooft bovendien dat er een bijzonder geluid uit de uitlaat komt.

Onder de kap ligt een 1.6-liter viercilinder van Ford die zo'n 110 pk levert. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak van Mazda.

Video

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.