Moeilijke tijden voor Bertone

Bertone Jet 2+2
Bertone Nuccio conceptBertone Jaguar B99Bertone Jaguar B99Lamborghini Diablo SVOpel Astra CoupéAlfa Romeo GT - 10 jaar terugSkoda FavoritCitroën BXKlokje rond Citroen XM V6 ExclusiveCitroën ZX 1.4i AvantageKlokje rond Citroën Xantia 1.6i X
Moeilijkheden bij de designtak van het Italiaanse Bertone. Volgens de Italiaanse media bevindt het bedrijf zich in financieel zwaar weer, en wordt er gezocht naar een nieuwe koper.

Dat schrijft de Italiaanse krant La Republica. De ontwerpafdeling van de Italiaanse carrosseriebouwer en -ontwerper, Stile Bertone, zou al te lang geen nieuwe opdrachten meer aan zich hebben weten te binden. Financiële problemen zijn het resultaat.

Als gevolg daarvan zouden 165 werknemers het zeker vorige maand zonder salaris hebben moeten stellen. Ook zouden tien stagiairs naar huis zijn gestuurd. De Italiaanse krant, die zijn informatie weer van de vakbonden heeft, schrijft verder dat er door een nog onbekend Turks bedrijf een bod is gedaan van zo'n 2 miljoen euro. Deze week wordt er het een en ander op juridisch gebied doorgenomen.

Dit jaar presenteerde Bertone nog de Aston Martin Rapide Jet 2+2. Vorig jaar zagen we de Bertone Nuccio en in 2011 kregen we de Jaguar B99 op ons afgevuurd. De creatieve hand van het designhuis heeft verder het uiterlijk van auto's als de Citroën BX, XM, Xantia en ZX, Alfa Romeo GT, Opel Astra Coupe en Cabrio, Lamborghini Diablo en Countach, Lancia Stratos maar ook Skoda's Favorit verzorgd.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.