MG Rover: Blair belooft hulp

MG Rover: Blair belooft hulp
De soap rond de overname van MG Rover door het Chinese SAIC-concern gaat maar door. Nu is er weer Tony Blair, die belooft alles in het werk te stellen om te voorkomen dat bij MG Rover de poorten moeten sluiten.
De soap rond de overname van MG Rover door het Chinese SAIC-concern gaat maar door. Nu is er weer Tony Blair, die belooft alles in het werk te stellen om te voorkomen dat bij MG Rover de poorten moeten sluiten. Nadat eerder deze week de onderhandelingen tussen overnamekandidaat SAIC en MG Rover zijn opgeschort heeft de Engelse premier Tony Blair beloofd alles in het werk te stellen om MG Rover te redden. "We moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat de 6.000 werknemers van MG Rover hun baan behouden," aldus Blair, die over niet al te lange tijd de verkiezingen in gaat.
Na het stoppen van overnameonderhandelingen, werd het ook onzeker of de lening van 100 miljoen pond van Engelse overheid zou doorgaan. Door de uitspraken van Blair is dat geld weer wat dichterbij gekomen.
Intussen gaat het niet goed met de verkopen van MG Rover. In Groot-Brittannië zijn in maart 6.608 MG's en Rovers op kenteken gezet. In maart van het vorige jaar werden nog 9.247 auto's verkocht.