‘Mercedes verkoopt veel eigen dealers in Europa’

Geen banenverlies

Mercedes CLS dealer

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, zou van plan zijn om een groot aantal Europese dealerbedrijven te verkopen om geld vrij te maken.

Uiteraard blijven het in de meeste gevallen gewoon Mercedes-dealers, maar dan in handen van een dealergroep in plaats van de fabrikant zelf. Het Duitse Handelsblatt, geciteerd door Automotive News Europe, stelt dat het gaat om in totaal 25 dealerbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en België. In totaal heeft de deal dan betrekking op zo’n 2.800 werknemers, die dan dus formeel niet meer direct voor Mercedes zouden werken.

Er zou tot 1 miljard euro kunnen worden gegenereerd door de plannen. Behalve groei van de financiële reserves levert de deal voor Daimler ook een reductie in vaste lasten op. In een reactie beaamt een woordvoerder van Daimler dat er wordt gekeken naar het afstoten van dealerbedrijven. Wel wordt er benadrukt dat de genoemde banen niet in gevaar komen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 752
 

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.