Mercedes ML 63 AMG: nieuwe Super-SUV

Mercedes-Benz ML 63 AMG
Mercedes-Benz ML 63 AMGMercedes-Benz ML 63 AMGMercedes-Benz ML 63 AMGMercedes-Benz ML 63 AMGMercedes-Benz ML 63 AMGMercedes-Benz ML 63 AMG
Al lang voordat er Porsches Cayenne en Jeeps SRT bestonden, had je de Mercedes M-klasse in AMG-trim. Vandaag laat de derde generatie van die super-SUV zich zien. Eén tip van de sluier: hij is in elk geval niet trager geworden.

Bij de introductie van een nieuwe Mercedes-Benz ML hoort natuurlijk een nieuwe AMG-uitvoering. Dit zijn de eerste foto's: de topper heeft de 5,5-liter V8 aan boord met twee turbo's en een vermogen van 525 pk en een maximaal koppel van 760 Nm. In 4,8 seconden raast hij van 0 naar 100 km/u en de top is netjes begrensd op 250 km/u.

Mocht dat allemaal niet genoeg zijn, dan is er altijd nog het Performance pakket. Dan komt er nog eens 32 pk bovenop en de maximale trekkracht neemt nog eens toe met 60 Nm. Dan wordt er eentiende van de 0 100-sprint afgeknabbeld. Je herkent de extra sterke versie aan zijn speciale stuurwiel, koolstofvezel motorafdekplaat en rode remklauwen.

De nieuwe AMG heeft een nieuw systeem dat rolbewegingen van de carrosserie onderdrukt. Zijn comfortabele kant laat dit beest zien met luchtvering, automatische hoogteregeling en actieve demping. De auto is altijd voorzien van een zeventraps automaat.

De super-SUV beleeft zijn debuut op de LA Auto Show, omdat Amerika nu eenmaal de belangrijkste markt is voor SUV's én de modellen van AMG. Rond april van 2012 verwachten we de auto in Nederland.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.