Mercedes GL bezoekt Nederland alvast

Mercedes GL bezoekt Nederland alvast
Mercedes pakt op de IAA behoorlijk uit. Eén van de grote primeurs is de M-klasse. De GL moet nog even in de huidige vorm door, maar ook voor die SUV staat de aflossing klaar.

AutoWeek-lezer Fré Meijer was afgelopen donderdagavond onderweg van Sappemeer naar Groningen toen hij op de A7 toen hij deze gecamoufleerde GL spotte. Hij kon alleen een foto van de achterkant maken, maar we zien nu wel beduidend meer van de carrosserie dan eerder het geval was.
De GL wordt weer de grote broer van de M-klasse. Qua motoriseringen zal de SUV weer hoog in de boom zitten. Het huidige palet benzinemotoren zal zeer waarschijnlijk plaatsmaken voor een nieuwe generatie turbomotoren. De diesels zijn ook van de volgende generatie en flink schoner dan voorheen.
Volgens een woordvoerder van Mercedes-Benz staat de nieuwe GL in november 2012 bij de dealers. Een onthulling op de Autosalon van Parijs in oktober volgend jaar ligt dan voor de hand.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.