Mercedes-Benz GL lekt toch uit

Mercedes-Benz GL lekt toch uit
Mercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uitMercedes-Benz GL lekt toch uit
Bijna was het Mercedes gelukt om de première van de nieuwe GL onder de pet te houden, maar een paar dagen voor de officiële onthulling liggen de beelden op straat. De gigant volgt de styling van z'n stalgenoten, maar dan net even wat groter.

Deze week onthult Mercedes de vernieuwde GL op de autoshow in New York en dat is niet voor niets. Met z'n gigantische afmetingen is de GL namelijk vooral bedoeld voor het land van groot, groter, grootst. Eigenlijk krijgen we de mastodont pas over een paar dagen officieel te zien, maar de foto's zwerven alvast over het internet.
Op de afbeeldingen is te zien dat ook de non-plus-ultra-SUV van Mercedes meegaat in de nieuwe styling van het merk. De neus vertoont door z'n hoekige, stevige vormgeving duidelijk trekken van andere Mercedessen, daarmee bewandelt het merk dezelfde weg als eerder met de ML. Binnenin blijft de focus op weelderige luxe liggen, dus materialen als hout en leer zijn weer in overdaad aanwezig. Uiteraard is de GL met z'n gigantische afmetingen een zevenzitter. Wel is er ingezet op gewichtsbesparing, door rijkelijk gebruik van aluminium moet de GL de nodige kilootjes verliezen.
Wat er onder de kap van de terreinreus zal komen te liggen blijft door het ontbreken van officiële informatie nog even raden. Reken in ieder geval op V6 en geblazen-V8-motoren op benzine, het blijft tenslotte Amerika. Toch zal ook een zescilinder diesel tot de mogelijkheden gaan behoren en zal 4Matic vierwielaandrijving standaard zijn. Daarnaast zijn in meerdere standen in te stellen luchtvering, voor op de weg en in het terrein, en een zeventraps automaat bij de prijs inbegrepen. Die prijs weten we op dit moment trouwens nog niet, die hou je van ons tegoed, later deze week kunnen we alle details melden.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.