McLaren presenteert nieuwe toekomstplannen

Praktisch alle modellen vanaf 2025 hybride

McLaren P1 LM
McLaren heeft vandaag interessante toekomstplannen uit de doeken gedaan. In 2025 moet vrijwel het volledige modellengamma uit hybrides bestaan.

McLaren doet vandaag Track25 uit de doeken, de volgende stap van strategie Track22 die het merk in 2016 uit de doeken deed. Track25 stippelt de route van het merk uit tot en met 2025. Met andere woorden: McLaren legt uit wat we de komende 7,5 jaar van het merk kunnen verwachten. Veel.

McLaren laat weten dat het tussen nu en 2025 maar liefst 18 nieuwe modellen of afgeleiden op de markt brengt. Interessant gegeven: het merk zegt dat alle modellen van de Sportscar Series en Supercar Series in 2025 over een hybride aandrijflijn zullen beschikken. Meer spannend nieuws: McLaren kondigt de komst aan van een nieuwe auto in de Ultimate Series, McLaren's hoekje waar het de P1, P1 GTR en de Senna onder schaart. Opvallend hierbij is dat McLaren deze klasse niet noemt bij de elektrificatieplannen. We weten overigens al dat McLaren met een driezits-hyper-GT op de proppen komt.

Verder wil het merk de komende jaren zijn jaarlijkse productie verhogen naar 6.000 stuks, een groei van zo'n 75 procent. Om al die extra auto's aan de man te kunnen brengen, zegt het merk uit te breiden in bestaande markten en op zoek te gaan naar nieuwe, waaronder de Russische, Indiase en Oost-Europese.

Dat is nog niet alles. McLaren laat verder weten dat het zich bezig gaat houden met 'augmented driving features', maar legt niet verder toe wat het daarmee exact bedoelt. Tevens wil McLaren hoogwaardige batterijen ontwikkelen die niet alleen lichter en vliegensvlug zijn op te laden, maar ook moeten zorgen voor 30 minuten rijplezier op de circuits.

McLaren spendeert verder 50 miljoen pond aan de ontwikkeling van nieuwe lichtgewicht materialen. Het merk is van mening dat niet duizenden pk's, maar juist een zo laag mogelijk gewicht het doel van een supercarfabrikant moet zijn.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.