Max Verstappen positief gestemd: 'auto zeer competitief'

Derde titel op komst?

Max Verstappen Red Bull F1 Canada (ANP)

Max Verstappen lijkt aardig ontspannen in de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen. De tweevoudig wereldkampioen heeft 'vertrouwen in het team' en weet dat er al een goede basis is om op voort te bouwen.

Uiteraard zal Max Verstappen in de aanloop naar een nieuw seizoen niet snel zeggen dat het niets gaat worden en altijd wel wat positieve woorden hebben. Hij lijkt nu zelfs een beetje een waarschuwing af te geven aan zijn rivalen. Na een uiterst dominant 2022 heeft Red Bull immers goede papieren om ook in 2023 weer de dienst uit te maken en Verstappen ziet nog geen reden waarom dit jaar geen succes zou worden. "We hebben een zeer competitieve auto en naar mijn idee heel veel goede ideeën. Ook al voor de auto van volgend jaar. Hopelijk is het genoeg", tekent de officiële website van de Formule 1 op.

Dat Red Bull minder windtunneltijd heeft dan vorig jaar, door een straf zelfs nog minder dan verwacht, baart hem niet direct zorgen. "Het zal wel een effect hebben, maar hoeveel? Dat weet ik nog niet. Ik heb vertrouwen dat het team dat als extra motivatie kan gebruiken om zelfs nog beter te worden, terwijl de mensen die we hebben natuurlijk normaal al het beste leveren." Nu is het wachten op de wintertest in Bahrein (23, 24 en 25 februari) om een eerste indicatie te krijgen of de RB19 inderdaad competitief is. De auto wordt op 3 februari onthuld, al krijgen we dan waarschijnlijk nog slechts een 'uitgekleed' demomodel te zien.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.