Maserati Levante in productievorm

Nóg een inzending voor SUV-markt

Maserati Levante spyshots
De luxueuze SUV is aan een opmars bezig. Ook Maserati heeft al even z'n handen vol aan de ontwikkeling van een 'hoog model'. Vandaag zien we die nieuweling voor het eerst in productietrim een ommetje maken.

Het SUV-avontuur van Maserati speelt al jaren. In 2003 kwamen we al de Kubang GT Wagon tegen, maar daarna bleef het lang stil. Pas in 2011 kregen we weer iets nieuws te zien in de vorm van een compleet nieuwe Kubang Concept. Ingepakte exemplaren hebben we al in prototype-vorm op de openbare weg gezien, al betrof het tot op heden altijd een wat ongelukkig ogende mule. Vandaag hebben we voor het eerst een ingepakt productiemodel te pakken!

De Levante - zoals de SUV waarschijnlijk gaat heten - is fanatiek met camouflagemateriaal beplakt, maar we kunnen al een beetje zien dat het model daadwerkelijk gaat lijken op wat we eerder al te zien kregen in de vorm van patentschetsen. Volgens eerder gelekte plannen verschijnt de Levante met een 425 pk sterke V6 of een 560 pk sterke V8 op de markt. Op dieselvlak staan 250, 275 en 340 pk sterke motoren klaar. Ook is de komst van een plug-inhybride niet uitgesloten.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.