Lynk & Co 08 onthuld: toch niet naar Europa?

Eindelijk los, maar nog altijd niet volledig

Lynk Co 08
Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08Lynk Co 08

In thuisland China heeft Geely's Lynk & Co eindelijk de 08 gepresenteerd. De Lynk & Co 08 is een nieuwe plug-in hybride SUV die ook voor de Europese markt zeer interessant is. Concrete informatie over zijn aandrijflijn blijft helaas nog even achterwege.

Stapsgewijs gaf Lynk & Co foto's vrij van het exterieur van de 08, een splinternieuwe middelgrote SUV die ook voor de Europese markt een interessant nieuw model zou kunnen zijn. Aan de vooravond van Auto Shanghai heeft Lynk & Co de 08 al op het podium getild. We kunnen je nu tevens zijn interieur laten zien. Verder weten we inmiddels hoe groot hij precies is.

De Lynk & Co 08 staat net als de populaire 01 op een variant van het CMA-platform, dat je ook onder de Polestar 2, Volvo XC40, Volvo C40 en een stel andere modellen van Lynk & Co vindt (de 02, 03 en 05). De 08 is zoals zijn naam al aangeeft een stuk groter dan die modellen, al moet hij de Lynk & Co 09 wél boven zich dulden. De 08 meet 4,82 meter in de lengte, is 1,92 meter breed en 1,69 meter hoog. Dat maakt hem ruim 30 centimeter langer dan de Lynk & Co 01. Zijn wielbasis is met 2,85 meter een dikke 10 centimeter langer dan die van de 01. De Lynk & Co 08 krijgt een plug-in hybride aandrijflijn van Geely's nieuwste generatie. De verbrandingsmotor is een geblazen 1.5, maar hoe het elektrodeel is opgebouwd en wat de 08 daarmee kan, weten we helaas nog niet.

Lynk Co 08

Lynk & Co 08.

Lynk & Co geeft de 08 een vrij minimalistisch vormgegeven interieur met daarin een 15,4-inch horizontaal georiënteerd infotainmentscherm en een 12,3-inch digitaal instrumentarium. Het Chinese merk monteert verder een fiks head-up display in zijn nieuwste SUV. Aanvankelijk werd aangenomen dat de Lynk & Co 08 ook naar Europa zou komen. Lynk & Co Benelux zegt tegen AutoWeek dat er momenteel geen plannen zijn om de auto ook in Europa op de markt te brengen.

PRIVATE LEASE Lynk & Co

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.