Luxebeul: Carlsson CK50

Luxebeul: Carlsson CK50
Het Duitse tuningsbedrijf Carlsson introduceert op basis van de Mercedes GL500 hun CK50. Hun product moet nog een beetje luxueuzer en krachtiger zijn dan het donormodel.
Carlsson heeft de motor van de GL onder handen genomen waardoor de V8, die standaard 388 pk heeft, nu 435 pk levert. Het maximale draaimoment is toegenomen tot 600 Nm wat beschikbaar is tussen 2800 en 4800 tpm. Dankzij de vermogensboost is de CK50 instaat om in 6,1 seconden 100 km/u te rijden en door te accelereren tot een top van 248 km/u. Het extra vermogen komt onder andere door een ander uitlaatsysteem dat verder voor een sportiever geluid zorgt.
Speciaal voor de GL 500 heeft Carlsson de C-Tronic elektronische verlagingskit. Deze aanpassing levert een rijhoogte die 3,5 cm lager is dan normaal. Maar op slechte wegen zal de hoogte automatisch worden aangepast zodat het rijcomfort gewaarborgd blijft. Op gladde wegen wordt het onderstel steviger zodat de koets minder rolt en de auto agieler is.
Voor het interieur geldt een individueel programma waarbij klanten alles naar eigen smaak kunnen laten veranderen. Hierbij kan gekozen worden uit allerlei materialen van topkwaliteit zoals nappa leer, alcantara en carbon. Het uiterlijk wordt afgemaakt met een keuze uit twee soorten elfspaaksvelgen. Vanaf nu kunt u uw GL 500 bij Carlsson laten transformeren in een CK50.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.