Lotus Exige verwelkomt 'the Dark Side'

Lotus Exige Scura
Een Lotus Exige is al een zeldzame verschijning op het wegennet, maar het kan nog exclusiever. Lotus presenteert op de Tokyo Motorshow de Exige Scura, die de duistere kant van de afgetrainde sportwagen extra belicht.
De speciale Exige heeft matzwarte lak. Drie racestrepen in de tint 'Phantom Black' lopen over de lengte van de auto. Verder strooit Lotus met koolstofvezel: de hyperexclusieve Exige heeft een front splitter, luchtinlaten aan de zijkant en een achterspoiler van dit materiaal.
Ook in het interieur gebruikt Lotus veel koolstofvezel, onder andere voor de stoelen, de middenconsole, handrem en versnellingspookknop. Het gebruik van het speciale materiaal is niet alleen maar voor een racy uiterlijk: het gewicht van de Scura is ook lager dan dat van een standaard-Exige. Door een vermogen van 260 pk sprint de Exige Scura in 4,1 seconden naar 100 kilometer per uur.
Op het circuit slaat de Exige sowieso al geen slecht figuur, maar de Scura is de overtreffende trap. De special edition heeft launch control, variabele tractiecontrole en instelbare dempers aan boord voor extra snelle rondetijden tijdens de plaatselijke trackdays. Minder van belang is het verbruik: 8,5 liter per 100 kilometer. Met een CO2-uitstoot van 199 gram per kilometer hoeft de Scura zich ten opzichte van vergelijkbare auto's echter niet te schamen.
Lotus bouwt slechts 35 exemplaren van de Exige Scura, dus exclusiviteit is verzekerd. De prijs van de Scura is 50.420 euro exclusief belastingen.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.