Lightyear koopt techniek van Nederlands bedrijf

Toekomst veiligstellen

Lightyear 0
Lightyear 0Lightyear 0Lightyear 0Lightyear 0Lightyear 0Lightyear 0Lightyear 0

Het Nederlandse Lightyear heeft techniek van een landgenoot overgenomen. Lightyear koopt naar eigen zeggen belangrijke technologie van Next Level Electronics, een Nederlands bedrijf dat zich onder meer heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van vermogenselektronica.

Lightyear is zoals je misschien wel weet een bedrijf dat is voortgekomen uit het Solar Team Eindhoven. Medewerkers van Lightyear en andere voormalige studenten van het Solar Team Eindhoven zijn eveneens verantwoordelijk voor de oprichting van Next Level Electronics, een electronicabedrijf waarmee Lightyear onder meer heeft samengewerkt voor de ontwikkeling van omvormers. Die samenwerking is wel bevallen.

Lightyear neemt de technologische ontwerpen van Next Level Technologies over die volgens de ontwikkelaar van de Lightyear 0 cruciaal zijn voor de efficiëntie van zijn aandrijflijnen. De technische ontwerpen moeten Lightyear naar eigen zeggen verder helpen in de ontwikkeling en productie van een efficiënter platform voor zijn elektrische zonneauto's.

De Lightyear 0 is het eerste model, maar als het aan de ambitieuze start-up ligt zéker niet de laatste. Lightyear werkt namelijk aan de 2, die een stuk toegankelijker moet zijn dan de Lightyear 0.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.