Lightyear 2: zonneauto met 800 kilometer range te reserveren

In 2025 in productie

Lightyear 2
Lightyear 2Lightyear 2Lightyear 2Lightyear 2Lightyear 2

Het eerste exemplaar van de Lightyear 0 is inmiddels geleverd en dus kan bij Lightyear het vooruitkijken naar een volledig nieuw en veel betaalbaarder model beginnen. De Nederlandse fabrikant geeft de eerste beelden van de Lightyear 2 vrij en slaat direct de orderboeken open!

De Lightyear 0 is met zijn vanafprijs van €2,5 ton bepaald niet voor iedereen weggelegd. De Nederlandse fabrikant van efficiënte elektrische auto's, die een deel van hun benodigde energie opwekken met zonnecellen, komt eind 2025 met een oplossing. Vanaf dat jaar slingert het de productie aan van de Lightyear 2, een nieuwe elektrische auto die veel betaalbaarder moet zijn dan de Lightyear 0.

De Lightyear 2 krijgt een verwachte vanafprijs van minder dan €40.000. Hij komt als eerste in de de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten op de markt. De Lightyear 2 wordt een vijfzitter met volgens zijn scheppers een grote bagageruimte. Lightyear mikt op een elektrisch bereik van meer dan 800 kilometer. Bepaald niet verkeerd. Zijn carrosserievorm is vergelijkbaar met die van de Lightyear 0, maar de nieuwkomer staat in ieder geval hoger op zijn poten.

Geïnteresseerden kunnen zich op de website van Lightyear al inschrijven voor de Lightyear 2. Mobliliteitsbedrijven als LeasePlan, MyWheels, Arval en Athlon hebben samen al 21.000 exemplaren van de Lightyear 2 gereserveerd.

Lezersreacties (157) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.