Lexus GS gespot in aanloop naar debuut

Lexus GS Spyshots
Lezerspost waarderen we altijd, vooral als we daarop mooie plaatjes zien van een nog te onthullen auto. Deze Lexus GS zagen we al eerder voorbijkomen, AutoWeek-lezer Thijs Spiertz spotte hem nogmaals in de buurt van Nieuwkerke in België.

Waarschijnlijk kunnen we deze maand nog in het echt kennis gaan maken met Lexus' nieuwste troef in het E-segment. Op het Pebble Beach Concours d'Elegance, dat 18 augustus begint, wordt het doek van de nieuwe GS getrokken.
Bij z'n introductie wordt de nieuwe GS beschikbaar met een conventionele aandrijflijn en als hybride. Die laatste zal wederom een 3,5-liter V6 aan boord krijgen, hoewel die ten opzichte van de motor uit de vorige GS op belangrijke punten is gewijzigd. De conventioneel aangedreven GS krijgt naar verwachting een V6 met minder inhoud. Een zelfontbrander hoeven we ook bij de nieuwe generatie GS niet te verwachten.
De nieuwe generatie krijgt de beschikking over voor Lexus nieuwe technologieën, waaronder besturing met variabele overbrenging, waarbij ook de achterwielen in het stuurproces worden betrokken. Sowieso wil Lexus bij de nieuwe generatie meer de nadruk leggen op dynamiek, om die reden werd ook de CVT-automaat aangepakt om de aandrijflijn sportiever en vooral natuurlijker aan te laten voelen.

In AutoWeek 30, die nu in de winkels ligt, is onze rij-impressie met Lexus' nieuwe GS te lezen.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.