"Lagonda krijgt S-klasse-techniek"

Lagonda logo
In het nieuwe decennium reïncarneert Aston Martin het merk Lagonda. Het eerste model daarvan, gebruikt techniek van de volgende generatie S-klasse.
Lagonda trapt in 2012 af met een grote sedan die is gebaseerd op de Mercedes S-klasse. Eerder zou de Lagonda concept car, een luxueuze SUV het eerste model zijn van het merk. Daarvoor zou techniek van de Mercedes GL worden gebruikt. De voorgenomen samenwerking met Mercedes-Benz zorgt er voor dat de toekomstige modellen van Lagonda en Aston Martin in de rekken van Daimler kunnen graaien. De zaken zijn nog niet officieel beklonken, maar het ziet er naar uit dat de sedan van Lagonda zij aan zij met de nieuwe Maybach wordt ontwikkeld en staat op het W222-platform van de volgende generatie S-klasse. Ook de hybride-technieken, die Mercedes tegen die tijd heeft doorgevoerd, vinden hun weg naar de Rolls-Royce-concurrent. De motor wordt een aangepaste versie van de 6,0-liter V12 die onder meer in de modellen van Maybach wordt gebruikt.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.