Lagonda is terug!

Lagonda Concept
Aston Martin voegt een tweede merk toe aan zijn portfolio. Lagonda is weer onder het stof vandaan gehaald en vandaag wordt de concept car onthuld, die voorafgaat aan het productiemodel dat in 2012 verschijnt.
Aston Martin viert het honderdjarige bestaat van Lagonda met de komst van deze Lagonda Concept. Het is de voorbode van een productiemodel dat in 2012 of 2013 verschijnt. Lagonda wil gaan vissen in de vijver van Rolls-Royce en Bentley. De showauto is een avantgardistisch vormgegeven SUV-achtige model met vierwielaandrijving en vier zitplaatsen. Hij is ontworpen onder leiding van Marek Reichman, die bij Aston Martin de vaste kracht is voor deze klussen. De auto deelt zijn basis met de Mercedes-Benz GL. Voorin is alles gericht op de bestuurder, terwijl achterin een lounge-sfeer is geschapen. Het grote verschil tussen een Aston Martin en een Lagonda moet zijn dat die eerste een rijdersauto is en die tweede een reisauto. "Een Aston Martin moet je rijden, een Lagonda heeft een bestemming nodig," vertelt Aston Martin-baas Ulrich Bez. Met Lagonda wil Aston Martin zich wereldwijd profileren. Vooral op de groeimarkten zoals Rusland, Zuid-Amerika, China en India zijn er hoge verwachtingen voor het merk. Daar zijn de wegen vaak moeilijk begaanbaar met een sportauto. Lagonda heeft in Rusland bijvoorbeeld een lange historie. De export naar dat land begon al in 1910. "De Lagonda is de luxeauto van de toekomst. Hij biedt een combinatie van gebruiksgemak, een nieuwe vorm en innovatieve technieken en materialen," vertelt Bez. Het merk zal zich gaan bezighouden met alternatieve energie zoals biobrandstoffen, hybride systemen en diesels. De laatste auto's onder de merknaam Lagonda werden gebouwd tussen 1974 en 1976. Daarna werd de naam gebruikt als typeaanduiding voor een vierdeurs Aston Martin.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.