Lada Vesta Sport opgedoken

Krachtigste productie-Lada ooit

Lada Vesta Sport opgedoken
Met de nieuwe Vesta gaat Lada er helemaal voor. De nieuwe sedan zal ook als sportieve 'Sport' op de Russische markt verschijnen. Van dat model is in het thuisland een eerste foto opgedoken.

De Russische website Avtosresda heeft een foto in handen weten te krijgen van de Vesta Sport, de op stapel staande sportieve versie van de Vesta. Lada heeft eerder al door laten schemeren dat de sportversie de krachtigste productie-Lada ooit wordt.

Dat klinkt wellicht spectaculairder dan de werkelijkheid. We kregen van Lada al eens de Kalina NFR - waarbij NFR staat voor Need For Race - te zien, een 140 pk sterke hatchback. Naar verluidt zal de Vesta Sport over een 150 pk sterke 1.8-liter viercilinder komen te beschikken. In augustus debuteert de Russische sportieveling tijdens de autoshow in Moskou. Naast over extra kracht zal de Vesta Sport over een sportonderstel en sportieve optische aankleding komen te beschikken.

De Vesta is voor Lada een zeer belangrijk model. Naast als reeds bekende sedan zal de auto ook in stationvorm op de markt verschijnen. Middels een concept-car kregen we daar al een voorproefje op te zien. Voor het hogere ambtenarenapparaat heeft Lada een verlengde versie van de sedan in het vat zitten.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.