1.700 Lada's Vesta voor politie

Bescheiden dienders

Lada Vesta politie Rusland

Lada heeft een fikse order binnengesleept. Het merk gaat maar liefst ruim 1.700 exemplaren van de Vesta leveren aan diverse Russische politiekorpsen. Dat is een rij van 7,5 kilometer lang.

De Russische politiekorpsen hebben een behoorlijk diverse vloot. Er rijden BMW's 5-serie, Hyundais Sonata, UAZ'en Patriot, Skoda's Octavia, Fords Focus en tal van oude modellen van Lada in politiekostuum rond. Naast oude Lada's komt ook de veel modernere Vesta al enige jaren tot inzet. Van die Vesta levert Lada de komende tijd nog eens ruim 1.700 politieversies af.

De Lada's Vesta voor de Russische politieteams zijn relatief eenvoudig uitgevoerd. Stuk voor stuk zijn ze gebaseerd op de Comfort-uitvoering, al zijn ze uitgerust met extra 12v- en usb-aansluitingen en een in segmenten verdeelde bagageruimte. Zwaailichten, sirene en een luidspreker kunnen net als een videosysteem niet ontbreken. Alle politie-Vesta's hebben een handgeschakelde versnellingsbak en dus de 106 pk en 148 Nm sterke 1.6 onder de kap. Daarmee sprint de Vesta in 11,2 seconden naar de 100 km/h, de topsnelheid bedraagt 182 km/h. Verder moet je het met trommelremmen achter, stalen wielen en zonder infotainmentsysteem doen. Airco is wél aanwezig.

Video

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.