Lada mee in Opel-Magna deal

Lada 1200 | Foto: ANP/AFP
Bij de voorgenomen overname van Opel door Magna, gaat Lada wellicht een belangrijke rol spelen bij het ontsluiten van de Russische automarkt.
De Oostenrijks-Canadese toeleverancier Magna gaat Opel overnemen van General Motors. Daarbij wordt het financieel gesteund door de Russische Sberbank, het grootste geldinstituut in dat land. Zij willen dat Avtovaz, het moederbedrijf van Lada meedoet met de alliantie om een centrum voor de autoproductie in Rusland te worden. Volgens de plannen moet Avtovaz een autoreus worden die in drie tot vijf jaar op een jaarproductie van zes miljoen auto's zit. De beslissing over het project moet in de komende maanden vallen. Lada heeft naast het Magna-Opel-plan nog een keuze. Het kan zich namelijk ook aansluiten bij Renault, dat een minderheidsaandeel in Avtovaz heeft. Lada zit op het moment in zwaar weer omdat de autocrisis ook aan Rusland niet voorbij gaat. Het merk is daar nog steeds hofleverancier – het verdient zijn geld voornamelijk op de binnenlandse markt.

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.