Lada Kalina in 2005 naar Nederland

Lada Kalina 4-deurs
De Nederlandse Lada-importeur heeft aangekondigd dat volgend jaar de Kalina naar ons land komt. De auto valt in het B-segment en beleeft op de Autosalon van Parijs zijn West-Europese debuut.

De Nederlandse Lada-importeur heeft aangekondigd dat volgend jaar de Kalina naar ons land komt. De auto valt in het B-segment en beleeft op de Autosalon van Parijs zijn West-Europese debuut. Op de Autosalon van Parijs liet Lada de 4- en 5-deurs Kalina zien. De 4-deurs is 4,04 meter lang en de hatchback 3,85 meter. In een later stadium wordt het programma van de Kalina aangevuld met een stationwagen.
Voor de bouw van het nieuwe model heeft Lada veel buitenlandse technologie in huis gehaald. "De productie van de Kalina staat daarom op het zelfde niveau als bij grote mondiale merken," aldus Lada. Met name aan de kwaliteit van het lakwerk is veel aandacht besteed. De Kalina kan in 16 verschillende kleuren worden geleverd.
Tot de accessoires die op de Kalina geleverd kunnen worden behoren onder meer stuurbekrachtiging, centrale portierontgrendeling met afstandbediening en een verwarmde achterbank. Wellicht dat de Nederlandse uitvoeringen enkele zaken hiervan standaard aan boord hebben.
De Kalina wordt geleverd met een 1,6 liter motor met 8 of 16 kleppen. De 8-klepper heeft een vermogen van 81 pk en een maximum koppel van 120 Nm. Dat levert een topsnelheid op van 165 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 13 seconden. De 16 klepper levert 89 pk en maximaal 130 Nm trekkracht. Daarmee gaat de Kalina 180 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 11,5 seconden.
Wanneer de Kalina precies in Nederland te koop zal zijn en welke prijskaartjes er dan aan hangen, is nog onbekend.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.