Lada Kalina Cross klaar voor de modderpoel

Lada Kalina Cross
Lada Kalina CrossLada Kalina CrossLada Kalina CrossLada Kalina CrossLada Kalina CrossLada Niva UrbanLada Niva UrbanLada Kalina Sport
Lada heeft van z'n Kalina onder meer een stationwagen in de aanbieding. Om het enorme aanbod aan cross-overs van een min of meer passend antwoord te voorzien, heeft Lada z'n ruimtelijke B-segmenter hoger op de poten gezet.

In september zal Lada de Kalina Cross in de showrooms parkeren. De avontuurlijke Kalina is nog niet officieel, de bijgevoegde beelden zijn afkomstig van een Lada-fansite en aldaar is ook wat informatie over de Cross verschenen.

Zo zou de Kalina Cross 23 mm hoger op z'n poten staan, waardoor de bodemvrijheid uitkomt op 208 mm. Speciale offroadbanden zijn opgetrommeld om de Rus extra grip te geven. Of vierwielaandrijving z'n weg naar de Kalina vindt, valt nog te bezien. Vanbuiten wordt de Kalina Cross versierd met kunstof rond de dorpels en de wielkasten. Ook zilverkleurige beschermplaten aan de voor- en achterzijde kunnen niet ontbreken.

Meer offroadnieuws vinden we in de vorm van de 4x4 Urban. De 4x4 - bij ons beter bekend als Niva - is bestemd voor de 'asfaltjungle in de stad'. Ook hier richt Lada zich dus op de markt die normaal gesproken wordt bediend door compacte cross-overs. De Niva krijgt een iets moderner front dankzij meegespoten bumpers en een nieuwe grille. Aan de achterzijde heeft Lada een soortgelijke truc toegepast. 17-inch lichtmetaal moet de robuuste Rus een sportiever voorkomen geven. Onder de kap vinden we gewoon weer een 1,7-liter benzinemotor, die het tot 83 pk schopt. Vierwielaandrijving is uiteraard standaard en naar verluidt behoort zelfs airco tot de standaarduitrusting. Een unicum naar Niva-begrippen.

De Russen timmeren overigens behoorlijk aan de weg. Onlangs presenteerde Lada de Kalina Sport en met de Vesta staat een nieuwe sedan op de planning. Ook zullen er twee cross-overs op de markt worden gebracht, die uiterlijke kenmerken ontlenen aan de X-Ray Concept. Een Cross-versie van de Lada Largus - een gerebadgede Dacia Logan MCV van de eerste generatie - staat eveneens op de planning.

We verwachten de nieuwelingen op 27 augustus - als de Moskou Motor Show z'n poorten opent - officieel te zien.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.