Komst Audi RS Q5 niet uitgesloten

Zeg nooit nooit

Audi Q5 2020

Van de Audi Q3 en Q8 bestaan heftige RS-versies, maar de Q5 heeft het altijd zonder een dergelijke overtreffende trap moeten stelloen. Het is niet uitgesloten dat Audi op termijn alsnog een wilde smaak aan het leveringsprogramma van de Q5 toevoegt, zo zegt Audi tegen AutoWeek.

Tijdens de persconferentie die deel uitmaakte van de online presentatie van de gefacelifte Audi Q5, verteld Michael Crusius, zegsman van de diverse aan de Q5 gerelateerde zaken, dat het merk een hoop plezier maakt met de RS Q3 en RS Q8. "Waarom er geen RS Q5 is? Dan zullen we zien, zeg maar nooit nooit". Een interessante uitspraak. De Q5 heeft immers nooit een échte RS-versie gekend.

Van de eerste generatie Q5 verscheen in 2013 een SQ5, een sportief model met een 313 pk en 650 Nm sterke 3.0 V6 TDI onder de kap die enkele jaren na zijn introductie werd vervangen door een 326 pk en 650 Nm sterke aangepaste variant van die zescilinder diesel. Van de huidige SQ5 verscheen aanvankelijk in Europa een uitvoering met een 354 pk en 500 Nm sterke 3.0 TFSI benzinemotor, maar deze werd in ons werelddeel al snel vervangen door een SQ5 met 347 pk en 700 Nm sterke 3.0 TDI. De benzineversie werd vanwege de uitstootnormen alleen in de Noord-Amerikaanse markt en in diverse Aziatische markten verkocht. Die opsplitsing van de SQ5 in zowel een benzine- als dieselversie blijft vooralsnog zo, al gaat de SQ5 TDI in zijn geheel aan de Nederlandse markt voorbij. In ons land gaat Audi alleen de TFSI-e plug-in hybride uitvoeringen aanbieden. Als er daadwerkelijk een RS-versie van de Q5 verschijnt, dan valt te hopen dat die ons land wél zal aandoen.

PRIVATE LEASE Audi Q5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.