Koersachtbaan zet door: Tesla sluit 17 procent lager

Op en neer

Tesla Model S en Model X

Na twee knotsgekke dagen waarin de beurskoers van Tesla met respectievelijk 19,9 en 18 procent steeg, sloot de aandelenkoers woensdag ruim 17 procent lager procent naar ongeveer 734,70 dollar (omgerekend zo'n 668,70 euro). Het is daarmee het grootste dagverlies sinds 2012 voor Tesla.

Met de forse daling van het aandeel Tesla komt er voorlopig een eind aan een opmars die sinds eind oktober is ingezet. Sinds eind oktober is de waarde van het bedrijf bijna verdrievoudigd. De beurskoers werd in de afgelopen maanden onder meer gestuwd door positieve resultaten en verhoogde beursadviezen.

Woensdag komt er een einde aan de opmars door nieuws over een vertraging in de levering van de 'Chinese' Model 3. De productie van de fabriek in Sjanghai ligt momenteel stil door de uitbraak van het coronavirus. Volgens een directielid van Tesla wordt de productie op 10 februari weer opgestart.

De eerste auto's uit de eerste Tesla-fabriek buiten de Verenigde Staten worden sinds begin januari geleverd aan de Chinese consument. Het bedrijf van Elon Musk wil in 2020 het volledige productieproces in China kunnen uitvoeren.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.