Klachten over werkomstandigheden bij Tesla

Overheidsinstantie NLRB trekt aan de bel

Tesla fabriek
De Amerikaanse overheidsinstantie die tot taak heeft te waken over arbeidsomstandigheden geeft klagende Tesla-werknemers gelijk.

De National Labor Relations Board (NLRB) erkent daarmee dat Tesla zich heeft misdragen ten opzichte van z'n werknemers, door hen te verplichten een overeenkomst te ondertekenen dat ze verbiedt met buitenstaanders te praten over de werkomstandigheden bij Tesla's fabriek in Fremont, Californië. Ook veiligheidsrisico's moeten onder de pet worden gehouden. Daarnaast zouden werknemers in die productiefaciliteit, niet te verwarren met Tesla's Gigafactory, worden lastiggevallen en geïntimideerd.

Tesla ontkent de aantijgingen tot nu toe, maar moet voor 14 september reageren. Half november moet het bedrijf voor de rechter verschijnen, meldt persbureau Reuters. De klachten zijn ingediend door drie werknemers en vakbond United Auto Workers Union, die Tesla-wernemers aanmoedigt zich te verenigen.

Voor trouwe bezoekers van deze site komen de aantijgingen niet helemaal uit de lucht vallen, want in een artikel over Elon Musk werd onlangs al duidelijk dat werken voor het innovatieve bedrijf niet altijd een feest is. Een passage uit dat artikel: "Musk zegt dat hij 85 uur per week werkt, en van wie voor hem werkt, verlangt hij hetzelfde. Klachten over werkdruk, magere lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden en stress zijn talloos."

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.