Jeep: 'Elektrische aandrijving geweldig voor terreinauto'

Interessante switch?

Jeep Wrangler Unlimited

Wie denkt aan EV's, denkt waarschijnlijk niet snel aan het merk Jeep. Toch kijken ze ook daar met groeiende interesse naar de mogelijkheden van een elektrische aandrijflijn. Het kan zelfs 'ideaal zijn voor een terreinauto', denkt designbaas Mark Allen.

Jeep is echt allang het merk niet meer dat enkel enorme, benzine slurpende blokken in zijn avonturiers hangt, want het heeft inmiddels ook al diverse plug-ins in het aanbod. Zelfs de Wrangler, die qua uiterlijk nog altijd sterk naar het verleden hangt, is niet bang meer voor een stekker. Dat bleek in Las Vegas wel, eerder dit jaar, toen Jeep er een Wrangler-plug-in op de beursvloer parkeerde. Hoewel daar nog geen productieplannen voor zijn, blijkt Jeep wel klaar om de traditionele visie op aandrijflijnen bij het grof vuil te zetten.

Mark Allen, hoofdontwerper bij Jeep, gaat zelfs alvast een stapje verder. Volgens hem is een volledig elektrische Jeep helemaal een mooi concept. "We hebben nu een centrale krachtbron die via mechaniek de krachten over de vier wielen verdeelt. Als we een EV zouden maken, kun je per wiel afregelen wat de snelheid en draairichting is. Dat is geweldig voor manoeuvres en grip op ruig terrein. Het brengt ons eerder meer mogelijkheden dan minder", aldus Allen volgens Caradvice. Daarbij is er bij EV's natuurlijk ook direct vol koppel voorhanden, om het nog interessanter te maken.

Volgens Allen draait het erom dat de auto's van Jeep al maar beter moeten worden buiten de gebaande paden, dus kan het er zeker van komen. Over concrete productieplannen voor een elektrische Jeep houdt Allen zijn kaken stijf op elkaar, maar hij sluit niet uit dat er iets 'aan de horizon lonkt'.

PRIVATE LEASE Jeep

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 519
 
DirectLease
Jeep Compass 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 645
 

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.