Invoerdatum grijskenteken definitief

Invoerdatum grijskenteken definitief
Met ingang van 1 juli 2005 treedt de nieuwe grijskentekenwetgeving in werking. Particulieren gaan vanaf deze datum de hoge wegenbelasting betalen minus de provinciale opcenten. Ondernemers en invaliden houden de lage wegenbelasting.
Met ingang van 1 juli 2005 treedt de nieuwe grijskentekenwetgeving in werking.Particulieren gaan vanaf deze datum de hoge wegenbelasting betalen minus de provinciale opcenten. Ondernemers en invaliden houden de lage wegenbelasting.

Vanuit de overheid is de ingangsdatum voor de invoering van de nieuwe grijskentekenregeling definitief vastgesteld op 1 juli 2005. Vanaf deze datum wordt BPM op bestelauto's geheven die ondernemers en invaliden op aanvraag binnen 1 maand retour zullen ontvangen. Particulieren kunnen de BPM niet terugvragen. Daarnaast gaan particulieren vanaf deze datum de hoge personenautowegenbelasting (minus de provinciale opcenten) betalen. Voor particulieren die nu al een grijskenteken auto rijden is er geen overgangsregeling. Ondernemers en invaliden houden het lage tarief voor de wegenbelasting waarbij ondernemers met een kleine verhoging van zo'n 6 euro per maand (vanaf 1 januari 2005) geconfronteerd worden.

bron: www.autobelastingen.nl