Infiniti doet met QX80 Rebelle mee aan 'vrouwenrally'

Mét stoelverkoeling en Bose-audio!

Infiniti QX80 Rebelle
Infiniti QX80 RebelleInfiniti QX80 RebelleInfiniti QX80 RebelleInfiniti QX80 RebelleInfiniti QX80 Rebelle

Infiniti doet met een aangepaste QX80 mee aan de Rebelle Rally, een rally door Noord-Amerika van 1.200 mijl (1.920 km), exclusief voor vrouwen. De fullsize-SUV is met het oog op dit doel behoorlijk aangepast, maar nog wel voorzien van de nodige luxe aan boord.

Normaal gesproken komt een SUV als de QX80 natuurlijk zelden naast de gebaande paden. Om er een rally van ruim 1.900 km over ruig terrein mee te rijden, is er het nodige aangepast. Offroad-specialist Calamini heeft de QX80 met 7,5 cm verhoogd en voorzien van een verstevigde ophanging. Daarnaast zijn de voor- en achterbumper robuuster gemaakt en is de SUV voorzien van extra bodembescherming. Om ervoor te zorgen dat er in het terrein voldoende grip voorhanden is, zijn er offroadbanden onder de auto geschroefd. Een vermogenstoename werd niet nodig geacht: onder de kap huist namelijk dezelfde 400 pk sterke 5,6-liter V8 als in het productiemodel.

In de kofferbak zitten twee reservewielen met het nodige gereedschap, maar eigenlijk zijn dat de enige wijzigingen die in het interieur zijn doorgevoerd. Volgens Infiniti beschikt de rallyversie van de QX80 nog steeds over alle luxe die normaal gesproken aan boord te vinden is, waaronder geventileerde en verwarmde voorstoelen en een Bose-audiosysteem.

De Rebelle Rally gaat vandaag van start nabij Lake Tahoe. Namens Team Infiniti zullen de autojournalisten Nicole Wakelin en Alice Chase deelnemen. Het evenement duurt tot en met 17 oktober en eindigt in de Imperial Sand Dunes nabij de grens met Mexico. Hoewel de QX80 over een navigatiesysteem beschikt, zullen de dames dit niet mogen gebruiken: ze zullen moeten vertrouwen op het kompas en de kaart.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.