In het Wild: Mercedes-Benz 250 C (1972)

Oude stijl, moderner hart

Mercedes-Benz 250C

Mercedes-Benz onthulde onlangs de vernieuwde E-klasse Coupé. Vandaag hebben we een verre voorvader daarvan voor onze neus, dankzij AutoWeek-lezer Frank van Wijchen. Deze 250 C staat prachtig te glimmen in het zonnetje.

Oude Mercedessen zijn op de Nederlandse wegen weliswaar geen al te zeldzame verschijning, maar een coupéversie van de W114 is desalniettemin een mooie spot. Een coupé van de oude stempel; in grote lijnen is het een reguliere W114, maar dan met twee deuren. Dit exemplaar is inmiddels alweer 48 jaar op de weg. De bouwkwaliteit van destijds, tezamen met ongetwijfeld een berg liefde van de eigenaar, zorgt ervoor dat deze 250 C er zo op het eerste gezicht nog keurig bij staat. In 2003 kwam de destijds 31 jaar oude auto voor het eerst op Nederlands kenteken te staan en sinds 2012 is-ie bij zijn huidige baasje. Waarschijnlijk gaat het om een auto die het eerste deel van zijn leven in een ander Europees land vertoefde.

Daarbij lijkt er nog meer aan de hand te zijn dan alleen een importverleden. Onder de lange motorkap van de stijlvolle Duitser ligt namelijk een 2,5-liter vijfcilinder diesel, die goed is voor een vermogen van 94 pk. Een vrij bescheiden vermogen dus, maar al met al vooral een onverwoestbare krachtbron. Die motor stond alleen voor zover wij weten niet op de bestellijst voor de 250 C en was überhaupt niet leverbaar bij deze generatie van de Mercedes. Er lijkt dus ooit een motorwissel te hebben plaats gevonden, want de krachtbron in deze 250 C moet haast wel de 2.5D zijn die pas in de jaren 80 bij de W124 zijn intrede deed. Hoe dan ook, het rijdt waarschijnlijk heel goed en het blijft een mooie verschijning.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 678
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 793
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 815
 

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.