In het wild: Ford Thunderbird (2002)

Retro op zijn Amerikaans

Ford Thunderbird
Retromodellen als de Chrysler PT Cruiser vallen niet overal in de smaak. Bij een select deel van onze redactie en van jullie hopelijk wel. Om ook liefhebbers van ondergeschoven kindjes te bedienen, zetten we vandaag deze Ford Thunderbird uit 2006 op een voetstuk. Voor de foto's bedanken we AutoWeek-lezer Felix de Waal.

Chrysler PT Cruiser, Chevrolet HHR, Volkswagen New Beetle, Plymouth Prowler, New Mini... zomaar een greep uit in de jaren negentig of omstreeks 2000 gelanceerde modellen met een zekere retro-uitstraling. Ford had tussen 1955 en 1997 liefst tien generaties Thunderbird in de aanbieding. In 2002 besloot het merk dat daar best een nieuwe generatie bij kon.

Vandaag in In het Wild: het pareltje dat Thunderbird heet. Op Ford's DEW-platform - waar ook de Jaguar S-Type en Lincoln LS gebruik van maakten - plaatste Ford een 4,73 meter lange, vrij platte cabriolet met een 3,9-liter metende V8 onder de kap. Optioneel was een retro-hardtop leverbaar met patrijspoortjes. In totaal zijn 68.098 exemplaren geproduceerd.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.