Hyundai test met compacte cross-over ix25

Hyundai ix25 spyshots
Hyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshotsHyundai ix25 spyshots
De markt voor compacte cross-overs stroomt momenteel vol met auto's, en daarom is het opvallend dat Hyundai nog geen inzending in dit segment had. Bij de poolcirkel rijdt nu het bewijs dat ook het Koreaanse merk plannen heeft om dit populaire segment te betreden: de ix25.

Hyundais ix25 moet het gaan opnemen tegen auto's als de Renault Captur, de Peugeot 2008 en de Opel Mokka. De nieuwe i20 vormt waarschijnlijk de technische basis van de nieuwe cross-over.

Wat er onder de kap komt te liggen, is nog niet bekend. We verwachten echter in ieder geval de nieuwe driecilinder van het Koreaanse merk.

Benieuwd hoe de ix25 er onder de camouflage uitziet? De Intrado Concept, die debuteert op de salon van Genève, gunt ons alvast een blik op Hyundais compacte cross-over.

Tijdens een interview vorig jaar op de salon van Genève vertelde Mark Hall, Hyundais manager Brand Strategy, ons dat de afwezigheid van Hyundai in het segment van de compacte cross-overs te maken had met productiecapaciteit: alle fabrieken draaiden op volle toeren en er was geen plek voor een nieuw model, aldus Hall.

De markt voor compacte cross-overs is echter de enige die de komende jaren ook in Europa gaat groeien, aldus analisten. Dat Hyundai uiteindelijk ook dit segment gaat betreden, is dus een slimme stap. De ix25 zal niet vóór 2015 bij de dealers staan.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Comfort (5D/7A)
€ 619
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.