Hyperexclusief: Lamborghini Reventón

Lamborghini Reventón
Lamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini ReventónLamborghini Reventón
De geruchten over de komst van een superexclusieve Lamborghini kloppen dus toch! Hier ziet u de Reventón, de overtreffende trap van de Murciélago.
De naam Reventón verwijst, zoals het een Lamborghini betaamt, naar een vechtstier (uit 1943 in dit geval). De super-Lambo is gebaseerd op de Murciélago, met een nog iets verder gekietelde versie van diens V12 aan boord. In deze superexclusieve Reventón levert het blok 650 pk, 10 meer dan de V12 in de Murciélago LP 640 ophoest. De acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur kost 3,4 seconden en het is uit met de pret als de naald 340 kilometer per uur aanwijst.
De ontwerpers zijn nadrukkelijk door de moderne gevechtsvliegtuigen geïnspireerd. Dat blijkt niet alleen uit het ontwerp van het koetswerk, dat trekken heeft van de Amerikaanse stealth fighters. Ook in het interieur zijn namelijk elementen uit de luchtvaart te vinden: zo kan de bestuurder via drie TFT-schermen alles te weten komen over wat er zich achter hem in het motorruim afspeelt.
Wie interesse heeft in de Reventón heeft dikke pech: Lamborghini gaat maar twintig exemplaren bouwen en die zijn allemaal al verkocht. De prijs van zo'n speciale Lambo bedraagt 1 miljoen euro, exclusief belastingen.