Hongqi L9 is een retro-bakbeest

Hongqi L9
In China wil men graag meedoen met het bouwen van 'Westers' aandoende auto's. De Hongqi haalt er z'n neus voor op.

Dit enorme apparaat is de Hongqi L9, een kolos van een limousine die momenteel staat te schitteren in Shanghai. Hongqi is een sub-merk van de Chinese autofabrikant FAW, bij ons eveneens nauwelijks bekend. De auto zou wat afmetingen betreft in hetzelfde straatje zitten als een Rolls-Royce Phantom. Wie vlug een blik op de auto werpt, zou kunnen denken hier een auto uit vervlogen communistische tijden voor zich te hebben, maar hij is toch echt compleet nieuw. Niet geheel toevallig: Hongqi laat zich vrij vertalen naar Red Flag...

De L9 is volgens de China Car Times de 'burgerversie' van de gepantserde en kogelbestendige limousine waar Hu Jin Tao, de voormalige Secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij, zich in 2009 in liet vervoeren. Onder de kap ligt een 6.0-liter V12 die een vermogen van om en nabij de 400 pk moet kunnen genereren. Wie er eentje wil hebben, moet even wat spaargeld aanspreken, naar verluidt gaat de gigantische Chinees niet weg voor een bedrag onder de 600.000 euro. Verdere informatie wordt nog niet door de fabrikant vermeld, voor de afbeeldingen zijn we overigens Autoblog.com dankbaar.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.