Hongqi L5: geen afhaal-Chinees

Hongqi L5
Hongqi L5Hongqi L5Hongqi L5Hongqi L5Hongqi L5
Op de Chinese markt zijn talloze auto's te vinden die zich wel heel sterk baseren op westerse modellen. Hongqi heeft daar lak aan, en met deze retro ogende L5 hebben ze wel een heel prijzige limo in de 'aanbieding'.

De eerste geproduceerde Hongqi L5 is door een anonieme, gefortuneerde Chinese zakenman aangeschaft voor een niet gering bedrag van 'minimaal vijf miljoen yen', omgerekend zo'n € 580.000. Ter vergelijking: een Rolls-Royce Phantom, ook niet de minste auto, wisselt vanaf € 528.826 van eigenaar.

Hongqi wilde de L5 aanvankelijk alleen produceren voor hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, maar de immense staatslimo is ook voor de consument beschikbaar. De Honqi meet een weinig bescheiden 5,55 meter in de lengte en is ruim 2 meter breed.

Het 3,2 ton wegende bakbeest wordt aangedreven door een 6,0-liter V12 die 411 pk en 548 Nm naar alle vier de wielen stuurt. Hydropneumatische vering moet voor genoeg comfort zorgen. Z'n topsnelheid ligt op 200 km/h. Net als de prijs is ook z'n drankgebruik zorgwekkend; de Honqi slaat per 100 gereden kilometers 20 liter benzine achterover.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.