Honda komt met piepkleine elektrische bedrijfswagen

200 kilometer elektrisch voor €7.000

Honda N-Van EV

Honda werkt stevig aan het uitbreiden van zijn aanbod volledig elektrische modellen. Daar hoort ook een minuscule elektrische bedrijfswagen bij. Honda laat alvast een eerste afbeelding zien van zijn elektrische bestellertje.

Honda brengt de komende jaren een reeks nieuwe geëlektrificeerde en volledig elektrische auto's op de markt. De Japanners werken op elektrovlak onder meer nauw samen met General Motors, hetgeen onder meer tot de Honda Prologue heeft geleid. Omstreeks 2030 wil Honda wereldwijd maar liefst 30 verschillende elektrische auto's in het gamma hebben. Daarbij hoort een kleine elektrische bedrijfswagen die het in eigen huis ontwikkelt.

Honda laat alvast een eerste afbeelding zien van zijn nieuwe elektrische bestellertje, op basis van de N-Van. Maar, wat is een N-Van? De N-Van is een van Honda's Kei-cars die onder de N-vlag hangen. De N-Van werd in 2018 gepresenteerd en is er tot op heden alleen met verbrandingsmotoren. Op basis daarvan komt straks een bestelwagen met een elektrische aandrijflijn. De N-Van is en blijft een Kei-car en dus is het niet aannemelijk dat het compacte pakezeltje naar Europa komt.

Honda mikt met de N-Van 'EV' vooral op het bezorgen van pakketjes en dergelijke in stedelijke omgevingen. Last mile delivery, zoals dat tegenwoordig heet. De elektrische Honda N-Van moet zo'n 200 kilometer op een acculading kunnen rijden. Zijn beoogde vanafprijs: zo'n €7.000! In het voorjaar van 2024 moet de kleine elektrische Honda op de Japanse markt komen.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.