HiPhi komt met gelikt studiemodel

Meer dan platgeslagen X?

HiPhi Concept patent
HiPhi Concept patentHiPhi Concept patentHiPhi Concept patentHiPhi Concept patentHiPhi Concept patentHiPhi Concept patent

AutoWeek kan je exclusief patentplaten laten zien van een mysterieus nieuw model van de hier nauwelijks bekende maar op papier veelbelovende fabrikant HiPhi. We mikken erop dat het een studiemodel betreft die op termijn daadwerkelijk tot een productiemodel leidt.

HiPhi is een in Europa niet actief merk van de Chinese fabrikant Human Horizons. Het stampte HiPhi in 2019 uit de grond en liet toen direct zijn eerste studiemodel zien, de HiPhi 1. Een jaar later werd het van de HiPhi 1 afgeleide eerste productiemodel van HiPhi gepresenteerd, de HiPhi X. De HiPhi X lijkt niet de enige auto van HiPhi te blijven, op deze patentplaten is namelijk een tweede auto van het merk te zien.

HiPhi Concept patent

HiPhi

De vooralsnog naamloze nieuwkomer van HiPhi op deze foto's lijkt nog een concept-car te zijn. Net als de conceptuele voorbode van de HiPhi X heeft de auto namelijk diverse uiterlijke glimmertjes die voor een eventuele productieversie eenvoudig te verwijderen zijn. Denk aan de groef op de flank, de vooral zwarte motorkap en de wel heel uitbundig vormgegeven wielen. Opvallend is dat de raampartij, met uitzondering van de achterruit, van HiPhi's nieuwe model identiek lijkt aan die van de reeds bekende X. Dat wijst erop dat de auto zijn basis en dus techniek met dat type deelt. HiPhi's tweede model lijkt dan ook een plattere en dus meer 'coupé-achtige' versie van de HiPhi X te worden.

Human Horizons HiPhi X

HiPhi X (2020)

Als de techniek van de uiteindelijke productieversie van deze naamloze HiPhi overeen gaat komen met die van de HiPhi X, dan kan de Chinese consument rekenen op een model met een 96 kWh accupakket en achter- en vierwielaangedreven versies. De snelste HiPhi X dendert in 3,9 tellen naar  100 km/h. De zuinigste variant schopt het tot een NEDC-bereik van 630 kilometer. HiPhi propt de HiPhi X vol met soft- en hardware die autonoom rijden (niveau 4) mogelijk moet maken. Mensen met 'Big Brother'-vrees kunnen hem beter laten staan. Human Horizons meldt namelijk trots dat zowel de inzittenden als de omgeving van de SUV met behulp van liefst 562 sensoren in de gaten worden gehouden.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.