Grote Suzuki krijgt vorm

Suzuki Kizashi spionage
Suzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionageSuzuki Kizashi spionage
Dit is een prototype van de nieuwe grote Suzuki. Op het moment wordt hij getest in Amerika. Dat wordt ook de belangrijkste markt van deze nieuweling. Maar hij komt ook naar Europa, waar hij de strijd aangaat in het D-segment waarin onder meer de Toyota Avensis een concurrent is.
Suzuki gaat eens wat verder kijken dat de kleine auto's en de SUV's. Sinds de Baleno – wie kent 'm nog – is er geen grote Suzuki meer geweest. In 2010 gaat dat veranderen, want dan is het productiemodel van deze Kizashi klaar. We hebben al een beetje aan het idee van een grote Suzuki kunnen wennen, door dedrieconcept cars die Suzuki ons de afgelopen tijd heeft voorgeschoteld. Met name de Kizashi 3 zit wat betreft vormgeving dicht bij het productiemodel. Suzuki trapt in 2010 af met een sedanmodel. Kort daarop volgen ook de stationwagen en een CUV, wat een kruising met een stationwagen een SUV moet worden. Voor de Amerikaanse markt wil Suzuki een 2,5-liter met 150 pk leveren en een 3,6-liter V6 met 300 pk moet de topper worden. Het ligt voor de hand dat Suzuki het voor de Europese markt wat rustiger aan gaat doen, en een diesel wordt dan zeker aangeboden.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.