Gestrekte Amerikaan in Europees kostuum

In het wild: Buick Park Avenue

Buick Park Avenue
In de onregelmatig terugkerende rubriek 'In het wild' zetten we bijzondere auto's in het zonnetje die we zomaar op straat zijn tegengekomen. Gewoon, omdat het kan en omdat het anno 2015 steeds minder vanzelfsprekend is dat je nog iets leuks aantreft tussen al het grijze leaseblik. Deze keer: de altijd eigenzinnige Buick Park Avenue!

Wat is het? Een Buick Park Avenue uit 1995, een van de laatste Europese levensjaren van de ruim 5,2 meter lange en meer dan 1.700 kilo wegende Amerikaan. Onder de kap een 3,8 liter zespitter die 173 pk sterk is. In 1996 verdween hij van de markt. Volgende generaties deden ons deel van de wereld niet meer aan. Deze Europese versie is van z'n Amerikaanse broers te onderscheiden door z'n andere achterlichtclusters, die nu uit segmenten zijn opgebouwd. Ook z'n richtingaanwijzers zitten op een andere plek in de units en de zijspiegels zijn inklapbaar. Die van de Amerikaanse versies weer niet. Airbags, airco, elektrische ramen, leren bekleding, het zit er allemaal op.

Hoe bijzonder is-ie? Een succesnummer is het hier nooit geworden, dus de kans dat je er eentje tegenkomt, is vrij klein.

Hoe staat-ie erbij? Zo op het oog zeer netjes. Een kentekenplaat ontbrak aan de voorzijde, maar daar hebben we de manco's ook wel mee gehad.

Hoeveel zijn er nog? Er zijn nog 121 Park Avenues in ons land.

Wat is-ie waard? Waardevol zijn ze (nog?) niet. Wie een Park Avenue wil, moet er wel een voor zo'n 1.500 euro kunnen vinden.

Waardering: Een fraaie, gigantische sedan die het straatbeeld mooi kleurt.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.