Geheel nieuwe Subaru Legacy onderweg ...

... maar vast niet naar Europa

Subaru Legacy Spyshots
Subaru Legacy SpyshotsSubaru Legacy SpyshotsSubaru Legacy SpyshotsSubaru Legacy SpyshotsSubaru Legacy Spyshots
Subaru werkt achter de schermen aan een up-to-date Legacy. De volledig nieuwe middenklasser maakt z'n testkilometers, al komt de auto naar verwachting niet naar Europa. Hier biedt de Outback uitkomst.

De huidige Subaru Legacy, die als basis dient voor de hier wel leverbare Outback, stamt uit 2014. In 2017 kreeg het model in de VS nog een subtiele facelift, maar dat betekent dat de ontwikkeling van de volgende generatie al stevig op gang is gekomen. De auto op de foto's bewijst dat en laat een aantal verschillen zien ten opzichte van het huidige model. Subaru houdt ondanks de SUV-hype vast aan het sedan-principe en geeft de Legacy een iets andere daklijn met een ogenschijnlijk iets hogere zijruitpartij mee. De neus krijgt hooggeplaatste koplampen die ver de hoek om lopen, de grille zal ongetwijfeld een vorm krijgen die vergelijkbaar is met die van de rest van het gamma.

Het grote nieuws zit echter onderhuids, want zoals vaker bij Subaru draait het om de techniek. De Legacy rust namelijk op Subaru's modulaire Global Platform, de basis waar ook de nieuwe Impreza op rust. Een reeks nieuwe viercilinder boxermotoren maakt eveneens z'n opwachting. De zescilinder wordt daarbij waarschijnlijk vervangen door een geblazen 2.0, terwijl een turboloze vierpitter met een cilinderinhoud van 2,5 liter als basismotor dient. Via een CVT-automaat komt het vermogen bij alle vier de wielen terecht.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.