Gefacelifte Volkswagen Amarok gepresenteerd

Nieuwe V6 3.0 TDI in drie smaken

Volkswagen Amarok facelift
Het werkpaard van Volkswagen heet Amarok en vandaag is het moment daar dat de sinds 2009 geproduceerde pick-up is aangescherpt.

Volkswagen liet middels een aantal schetsen al zien wat het in huis had voor de vernieuwde Amarok. Vandaag is de complete auto gepresenteerd.

De uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de huidige Amarok zijn zeer minimaal. We zien een nieuwe voorbumper en aangepaste lichtunits. Ook heeft Volkswagen grotere wielen voor de pick-up beschikbaar gesteld.

Het grootste nieuws vinden we onder de kap, daar komt namelijk een nieuwe 3.0-liter V6 TDI te liggen die in zijn krachtigste vorm 224 pk en 550 Nm levert. Het maximumkoppel is bij 1.500 tpm beschikbaar. Het gemiddeld verbruik moet op 7,6 l/100 km liggen. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 199 gram per kilometer.

Voor wie 224 pk te veel is, heeft Volkswagen ook een 163 pk en 204 pk sterke versie van de 3.0 TDI klaarstaan. In Nederland was de Amarok voorheen alleen met 2.0 TDI leverbaar. De 4Motion-versies met handbak hebben achterwielaandrijving met inschakelbare aandrijving op de vooras. Wie de achttrapsautomaat neemt, krijgt permanente vierwielaandrijving.

In het vierde kwartaal is de vernieuwde Amarok in de Nederlandse showrooms te vinden. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.