GAZ overweegt terugkeer Volga

Van statige sedans naar bedrijfswagens

Volga 21
Het Russische Gaz, Gorkovsky Avtomobilny Zavod, overweegt het ter ziele gegane merk Volga nieuw leven in te blazen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Russische Sputniknews dat sprak met Siegfried Wolf, voorzitter van het moederbedrijf van GAZ. Wolf ziet een mogelijkheid het in 2010 opgeheven GAZ Volga te reactiveren. Mochten er inderdaad nieuwe Volga's worden gebouwd, dan zullen deze in een voor het merk andere categorie vallen.

Volgens Wolf zou Volga compacte bedrijfswagens kunnen gaan bouwen die wat formaat betreft overeenkomen met auto's als de Volkswagen Caddy en Renault Kangoo. Daarmee zou Volga volgens Wolf een goede aanvulling kunnen zijn op de grotere, zwaardere bedrijfsauto's die GAZ tegenwoordig levert. GAZ is in het thuisland overigens de grootste producent van bedrijfsauto's. Het is nog niet bekend of Volga de beoogde nieuwe auto's zelf ontwikkelt, of dat het daarvoor een samenwerking aangaat met een andere fabrikant. "Daar werken we nog aan", aldus Wolf.

Het medio jaren 50 in de Sovjet-Unie opgerichte Volga produceerde diverse generaties van de auto die in 2010 van de markt werd gehaald, zoals de GAZ-31105, een sedan die eens in In het Wild werd belicht. Ook de eerste creatie van Volga stond er al eens in de spotlight. GAZ verkocht zijn personenauto's onder de merknaam Volga, al kregen de modellen - net als bij veel Russische merken het geval was - een codenaam waarin de naam GAZ en een getallenreeks waren verwerkt.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.