FV Frangivento teast hybride supercar

Mona Lisa in de wielen

FV Frangivento teaser

Ferrari voegt morgen een hybride nieuwkomer aan zijn modellenprogramma toe, maar die nog naamloze auto is niet de enige geëlektrificeerde super-Italiaan die deze week wordt gepresenteerd.

FV Frangivento is een ambitieuze Italiaanse onderneming die op 30 mei in Italië het doek trekt van zijn eerste auto, een extreem ogend model dat volgens de Italianen een echte hypercar is. De auto draagt de naam Asfanè DieciDieci (1010) en krijgt een ogenschijnlijk bijzonder krachtige aandrijflijn die zou bestaan uit een geblazen benzinemotor die samenwerkt met twee elektromotoren.

De modelnaam van de auto verwijst ongetwijfeld naar het vermogen dat de auto levert. Reken dus op zo'n 1.010 pk sterke extremist. Over het uiterlijk kunnen we niets anders zeggen dan dat het design behoorlijk extreem en bijna Lamborghini-achtige trekjes vertoont. Let overigens op het voorwiel, daar lijken we inderdaad de Mona Lisa te zien. Stukje historisch besef, zullen we maar zeggen.

 

 

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.