Ford schrapt 680 banen in Roemeense fabriek

Ford B-MAX
Helaas weer slecht nieuws over de Ford B-Max. De snel dalende vraag naar het model heeft ertoe geleid dat er in de Roemeense fabriek, waar de auto van de band rolt, zo'n 680 banen verdwijnen.

In het verleden werd de productie van Fords mini-MPV in de Roemeense Craiova-fabriek nog wel eens tijdelijk stilgelegd. Nu wordt er voor een andere maatregel gekozen. De sterk dalende vraag zorgt ervoor dat twintig procent van de fabrieksarbeiders hun werk volgend jaar voorgoed moeten neerleggen.

Nadat de productie van de B-Max twee jaar geleden van start ging, daalde de vraag direct al met 21 procent in slechts negen maanden tijd. Er is nu sprake van overcapaciteit in de Roemeense fabriek, waardoor Ford genoodzaakt is om met minder mensen door te gaan. Wel wordt er nog gekeken naar de mogelijkheden om de productie van een ander model over te hevelen naar Craiova.

De B-Max verscheen net in een periode waarin de consument de midi-MPV liever liet staan om te kiezen voor een cross-over in het B-segment.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.