Ford Flex (2014) – In het Wild

Mooi, laat exemplaar

In het Wild Ford Flex

De Ford Flex is in Europa nooit geleverd, maar toch kennen veel autoliefhebbers hem hier wel. Geen wonder, want het is een behoorlijk markant apparaat.

Hoe geef je een enorme, zevenzits cross-over een unieke en zelfs enigszins sympathieke uitstraling? Dat is niet makkelijk, maar Ford deed in 2008 een goede poging met de Flex. Deze auto was wat lager dan een echte SUV en zag er met zijn kaarsrechte lijnen, verticale kont en stoere neus heel anders uit dan alle andere modellen in deze categorie. De strepen op zijkant en kont zijn een verwijzing naar de met hout behangen ‘woody’-stationwagens van weleer, en daar doet hij inderdaad wel wat aan denken. Zoals zoveel ogenschijnlijk geniale auto's kreeg de Flex niet het eeuwige leven: hij ging in 2019 uit productie en kreeg helaas geen opvolger.

Deze specifieke Flex komt uit 2014 en is daarmee van na de facelift. De auto oogt met zijn modernere koplampen en grille wat chiquer dan een vroege Flex, zoals het exemplaar dat in 2015 in deze rubriek voorbijkwam. Sowieso lijken we hier te maken te hebben met een lekker riant aangeklede uitvoering, met een tweekleurige koets en fraaie wielen. Hoewel de modelnaam in koeienletters op neus én kont staat uitgesmeerd, kreeg de RDW-medewerker het bij import in 2019 voor elkaar om er een ‘Ford Sport Utility’ van te maken. Wij weten echter prima wat het is, en jij (nu) ook.

PRIVATE LEASE Ford Flex

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.