Ford Edge Concept kijkt uit naar Europees debuut

Ford Ege Concept
Ford Ege ConceptFord Ege ConceptFord Ege ConceptFord Ege ConceptFord Ege ConceptFord Ege Concept
Ford heeft op de Los Angeles Auto Show een voorproefje gegeven van z'n volgende mondiaal inzetbare auto. Het beestje draagt de naam Edge, en is natuurlijk een cross-over!

De opvolger van de huidige Edge gaat in zo veel mogelijk markten in de verkoop, en is daarmee een auto van de One Ford-strategie. De vorige Edge was hier niet te koop, het was een auto met een wellicht typisch Amerikaanse uitstraling. Z'n opvolger lijkt wat vormgeving betreft in ieder geval beter aan te sluiten bij de modellen die we momenteel in de Ford-showrooms vinden.

De Edge Concept beschikt over Assisted Parking Aid, een voorproefje van de volgende generatie parkeertechnieken van Ford. Het borduurt verder op het huidige systeem, al kan het nu zelf parkeerplaatsen vinden en volledig inparkeren, ook als de bestuurder zich niet in de auto bevindt. Verder beschikt het studiemodel over een systeem dat automatisch obstakels ontwijkt indien de bestuurder ze over het hoofd ziet. Ook Adaptive Steering is aanwezig, nog een primeurtje voor Ford. Bij lage snelheden er minder gehoepeld te worden en ook het reguliere stuurgevoel moet zijn toegenomen.

We zien een Copper Flame gespoten concept-car die een duidelijk beeld schetst van de nabije toekomst. Voor een gunstiger brandstofverbruik kunnen de lamellen in de grille overigens sluiten, 'Ford heeft hier de naam Active Grille Shutters aan gehangen.

Het interieur is rijkelijk voorzien van leer, maar denk dit uiteraard maar weg voor de basisversies van het productiemodel. Hetzelfde geldt voor de overige glimmertjes als het 10-inch touch screen in het interieur. Wat er onder de kap schuilt, is nog onbekend. Wij verwachten hier bij z'n introductie de welbekende EcoBoost-motoren tegen het lijf te gaan lopen.

Ford heeft al aangekondigd dat deze Edge op termijn ook bij de Europese dealers verschijnt. We kunnen hem vanaf vandaag op de showvloer in Los Angeles zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.