Fisker Surf: Karma stationwagen

Fisker Surf
Fisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker SurfFisker Surf
De Fisker Karma kun je binnenkort zien in het Nederlandse verkeer. De Amerikaanse fabrikant denkt al weer een stapje verder en komt met de Surf – die kun je zien als de stationwagenversie, of shooting brake, zo je wilt.

Fisker toont op de IAA in Frankfurt de helemaal nieuwe Surf. Dat is de tweede carrosserievariant van de Karma. Fisker claimt dat het de eerste eco-vriendelijke auto is voor mensen met een actieve levensstijl. Dat betekent dat het opbergen van de golftassen geen enkel probleem is. Voor het modeljaar 2013 moet hij op de gehele wereld te koop zijn – in de tweede helft van 2012 kun je 'm dus verwachten.

De Surf heeft de zelfde techniek aan boord als de reguliere Karma. Dat betekent plug in-hybride techniek met een elektromotor en een verbrandingsmotor die samen 409 pk leveren en een actieradius van 483 kilometer. Verder kan de Fisker tachtig kilometer rijden op louter elektrokracht. Het officiële verbruik is 2,4 liter op 100 km en de bijbehorende CO2-uitstoot is 83 gr/km. De Fisker haalt dik 200 km/u en kan in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Na de komst van de Surf is het de beurt aan de Nina. Dit kleinere model verschijnt in 2013 en gebruikt een BMW-krachtbron als verbrandingsmotor. De Karma en zijn derivaten doen het met een GM-motor.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.