Fiat Uno opnieuw gelanceerd

Fiat Uno opnieuw gelanceerd
Fiat heeft een nieuwe budgetauto klaar. Die draagt opnieuw de naam Uno. Hij is vooralsnog alleen bedoeld voor de Braziliaanse markt en daar wordt de naam Uno tot op de dag van vandaag gebruikt voor kleine Fiats..
Fiat is een grote speler op de Zuid-Amerikaanse automarkt. Onlangs is Brazilië zelfs Italië voorbijgestreefd als de belangrijkste markt voor Fiat. Geen wonder dus, dat er speciaal voor Zuid-Amerika modellen worden ontwikkeld. De nieuwste daarvan is de deze Uno, die in Brazilië in de plaats komt voor de oude Uno. De oude typenaam van Fiat is uit de kast gehaald voor een compacte budgetauto die zijn platform deelt met onze Panda. Naast deze reguliere versie is er ook de Uno Way. Die heeft een offroad-achtig uiterlijk. In Brazilië wordt de Uno geleverd met een 1,0- en een 1,4-liter motor die beide geschikt zijn voor het gebruik van bio-ethanol – een in dat land heel gebruikelijke brandstof. Fiat beraadt zich nog of het in Brazilië gebouwde model ook een carrière in Europa krijgt. Als dat gebeurt is de kans groot dat hij alleen in de Oost-Europese landen leverbaar wordt.

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.